DIY - Winterse vibes in huis: Huisjes

De feestdagen brengen niet alleen vreugde en gezelligheid met zich mee, maar ook talloze mogelijkheden voor wat creativiteit. In deze DIY - winter serie geef ik jou wat crea-bea inspiratie!

Waarom voeg je dit jaar geen persoonlijk tintje toe aan je decor met zelfgemaakte kersthuisjes voor waxinelichtjes van zelfdrogende klei? In deze blogpost deel ik een eenvoudig stappenplan om betoverende kersthuisjes te creëren.

Benodigdheden:

  • Zelfdrogende klei: Wit of aardetinten voor een rustieke uitstraling.

  • Klei gereedschap: Kleiroller, mesje, en vormen voor details.

  • Waxinelichtjes: Kies voor LED-lampjes voor veiligheid.

  • Een placemat

  • Een lijmpistool


    Optioneel:

  • Verf en kwasten: Acrylverf in kerstkleuren zoals rood, groen, wit, en goud.

  • Decoratieve elementen: Glitter, kleine kralen, of andere feestelijke accenten.

Stap 1: Vorm de Basis

Kneed de zelfdrogende klei goed door en rol het uit met een kleiroller. Snijd de gewenste basisvormen voor je kersthuisjes. Kies voor verschillende groottes voor verschillende huisjes om zo een speels effect te krijgen.

Tip: Zet in het midden van een plakkaat klei een waxinelichtje neer en baseer hier de grootte van jouw huisje op. Snijd vervolgens de 4 zijkanten uit, rondom de basis van jouw huisje.

Stap 2: Voeg Details Toe

Gebruik kleigereedschap om ramen, deuren en andere decoratieve elementen aan de huisjes toe te voegen. Laat je creativiteit de vrije loop en maak elk huis uniek.

Stap 3: Laat de Klei Drogen

Plaats de kleihuisjes op een droge en vlakke ondergrond en laat ze volledig drogen. Dit duurt meestal een paar dagen, afhankelijk van de dikte van de klei. Zorg ervoor dat de huisjes stevig zijn voordat je verdergaat.

Stap 4: Plak en Decoreer

Nu is het tijd om de huisjes in elkaar te zetten met een lijmpistool. Plak de onderdelen vast. Hierna kun je ervoor kiezen om de huisjes nog verder te decoreren. Schilder bijvoorbeeld de gedroogde huisjes met acrylverf in feestelijke kerstkleuren. Voeg glitter, kleine kralen of andere decoratieve elementen toe voor een extra feestelijke touch. Laat de verf en versieringen volledig drogen.

Geniet van het resultaat!

Eenmaal droog, plaats je voorzichtig (LED-)waxinelichtjes in de openingen van de huisjes. Zorg ervoor dat de verlichting goed zichtbaar is door de ramen en deuren.

Plaats je zelfgemaakte kersthuisjes op een dienblad, vensterbank of als tafeldecoratie. Schakel de LED-waxinelichtjes in en bewonder de betoverende sfeer die deze zelfgemaakte creaties brengen.

Nu je deze eenvoudige vierstappenhandleiding hebt, ben je klaar om je eigen betoverende kersthuisjes van zelfdrogende klei te maken. Voeg een persoonlijk tintje toe aan je kerstdecoratie en geniet van de warme gloed van het kaarslicht in deze feestelijke tijd van het jaar.

Veel knutselplezier en fijne feestdagen!

Vorige
Vorige

DIY - Winterse vibes in huis: Krans

Volgende
Volgende

Tips - Slaapkamer stylen