DIY - Winterse vibes in huis: Krans

De feestdagen brengen niet alleen vreugde en gezelligheid met zich mee, maar ook talloze mogelijkheden voor wat creativiteit. In deze DIY - winter serie geef ik jou wat crea-bea inspiratie!

Met de winter voor de deur is het tijd om je huis te hullen in gezellige en feestelijke decoraties. Wat dacht je van een prachtige krans? In deze blog deel ik stap voor stap hoe je een betoverende winterkrans kunt maken die je huis zal transformeren in een winterparadijs.

Benodigdheden:

  • Krans: Metaal of stro, er is van alles mogelijk. Kies een maat die past bij de maat van je deur of tafel. Ik koos voor een krans van stro.

  • Dennen- of dennengroen: Voor een klassieke uitstraling.

  • Decoratieve takken: Denk aan besneeuwde takken, bessen of eucalyptus voor variatie.

  • Decoratieve elementen: Denk aan dennenappels, gedroogde sinaasappels, linten, kerstballen en kleine ornamenten.

  • Lijmpistool en lijmsticks: Om de elementen stevig vast te zetten.

  • Draad of touw: Voor het bevestigen van groen en decoraties aan het frame.

  • Decoratieve boog of lint: Om de krans op te hangen.

Stap 1: Vorm de basis rond jouw krans

Wikkel een stukje ijzerdraad om de krans heen om zo een lusje te maken. Hier hang je uiteindelijk de krans mee op.

Daarna begint het versieren van de krans. Neem stukjes dennengroen en wikkel ze stevig rond het kransframe. Of prik ze direct in het stro. Zorg ervoor dat de krans gelijkmatig bedekt is. Plaats decoratieve takken tussen het dennengroen om textuur en variatie toe te voegen. Check goed of alle takken goed vastzitten.

Stap 2: Voeg Details Toe

Gebruik het lijmpistool om dennenappels, bessen, kerstballen en andere decoratieve elementen op de krans te bevestigen. Experimenteer met verschillende plaatsingen totdat je tevreden bent met het ontwerp.

Maak een mooie boog met decoratief lint en bevestig deze aan de bovenkant van de krans. Als alternatief kun je lint gebruiken om lussen te maken waarmee je de krans aan de deur kunt hangen.

Stap 3: Bevestigen maar

Als je er voor kiest om jouw krans aan de deur te hangen, dan is het tijd om deze te gaan plaatsen! Heb je een tafelstuk gemaakt, plaats hem dan mooi op de tafel waar hij goed zichtbaar is.

Stap een paar passen terug en bewonder je werk! Je deurkrans straalt nu een gastvrije warmte uit, waardoor elke bezoeker wordt begroet met een vleugje winterse magie.

Dus, laat je creativiteit de vrije loop en begin met het maken van je eigen betoverende deurkrans. Het is een plezierige manier om je huis te decoreren en het welkom te heten in het winterseizoen. Een vrolijke winter toegewenst!

Veel knutselplezier en fijne feestdagen!

Vorige
Vorige

Marokkaanse en Mediterrane vibes in huis.

Volgende
Volgende

DIY - Winterse vibes in huis: Huisjes