DIY - Lente vibes in huis: Bloemen aan de muur!

Het is lente! Tijd om je huis te versieren met kleurrijke en frisse decoraties. Niets is leuker dan een zelfgemaakte lente decoratie DIY, die jouw huis opfleurt en de lente binnenbrengt. In deze blog laten we je zien hoe je een tak kunt maken met kleine vaasjes voor bloemen die je aan de muur kunt ophangen.


Let’’s start the diy!

Wat heb je nodig voor deze lente decoratie DIY?

  • Een tak van ongeveer één meter lang

  • Touw of lint om de tak op te hangen

  • Kleine glazen vaasjes of potjes (met een klein randje aan de bovenkant)

  • Bloemen of groen naar keuze

Hoe maak je deze lente decoratie zelf?

  • Verzamel alle materialen voor de lente decoratie DIY. Kies een tak die lang genoeg is om op te hangen aan de muur en verf deze eventueel in een kleur die bij jouw interieur past.

  • Bind touw of lint aan beide uiteinden van de tak, zodat je de tak straks kunt ophangen aan de muur. Tip: Check hoe ver je deze van het spijkertje af wil hangen. Hang daarna de tak al aan de wand.

  • Bevestig de vaasjes aan de tak met behulp van touw of lint. Maak gewoon een knoopje om de hals van het vaasje. Je kunt de vaasjes allemaal op dezelfde hoogte hangen of juist variëren in hoogte voor een speels effect. Kijk vanaf de tak die al aan de wand hangt wat leuk staat. Neem een paar stappen terug om het effect in de ruimte te bekijken.

Lieve trouwe Joekel hielp ook mee, zoals je kunt zien!

  • Vul de kleine glazen vaasjes met water en knip de bloemen of het groen op maat. Zorg ervoor dat de stelen niet te lang zijn, zodat de vaasjes straks goed blijven hangen aan de tak.

  • Hang de tak op aan de muur en vul de vaasjes met de bloemen of het groen naar keuze. Je kunt de bloemen af en toe vervangen om de decoratie steeds weer een andere uitstraling te geven. Je kun uiteraard ook voor droogbloemen kiezen.

Met deze lente decoratie heb je een prachtige DIY die je huis opfleurt en een vrolijke en frisse sfeer geeft. Hang deze lente decoratie bijvoorbeeld op in de woonkamer, keuken of slaapkamer. Door te variëren met de bloemen of het groen kun je de decoratie steeds weer een nieuwe look geven. Veel plezier met het maken van deze DIY!


Heb jij deze DIY uitgeprobeerd? Ik ben heel benieuwd naar het resultaat! Stuur je me een berichtje met een foto van jouw vaasjes?!

Vorige
Vorige

Tips - Maak van je huis een warm en gezellig thuis.

Volgende
Volgende

DIY - Lente vibes in huis: kaarsen schilderen