Tips - Maak van je huis een warm en gezellig thuis.

Het hebben van een woning is één ding, maar het creëren van een plek waar je je echt thuis voelt, dat is een ander verhaal. Wat maakt jouw woning tot een thuis? Voor iedereen is dit verschillend, maar er zijn een aantal punten die kunnen bijdragen aan dat ultieme thuisgevoel. Ik deel graag een aantal tips met je!

Tip 1 - Sfeer

Een mooie ingerichte woning is één ding, maar sfeer is minstens zo belangrijk. Naast kleuren en texturen zijn er andere manieren om sfeer te creëren. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan de geur in huis? Geuren hebben invloed op hoe je een ruimte ervaart. Denk bijvoorbeeld aan geurkaarsjes of oliën om een fijne geur te verspreiden.

Ook verlichting kan zorgen voor een goede sfeer. In veel woningen wordt de verlichting vergeten mee te nemen. Zonde, want een fijn verlichtingsplan kan enorm veel verschil maken. Zie het verschil hieronder.

Tip 2 - Persoonlijkheid

Ja, de foto’s uit een tijdschrift of een reclame kunnen er prachtig uitzien. Ook de showrooms kunnen fantastisch ogen… maar waar zit de connectie met jouw leven? 😊 Laat de trends los en focus op wat bij jou past!

Breng persoonlijke items mee in jouw woning. Dit kan zijn door kleuren te gebruiken waar jij blij van wordt, maar het kan ook anders! Door souvenirs van bijzondere reizen neer te zetten. Door ruimte te maken voor het schilderij wat jij van je tante gehad hebt. Maar het kan ook in de subtiele details zitten, lees het voorbeeld hieronder.

De magie van persoonlijkheid:

Ik ontwierp voor een opdrachtgever deze hal. Het was een lange, smalle, saaie ruimte. Nu is het een plek waar zij herinnerd wordt aan haar grote passie: zeilen!

Hoe dit te zien is? De liefde voor het zeilen zit in het touw in het behang. De kleur van zand en het patroon van de zee maken het af!

Tip 3 - Rust en verbinding

Rust hebben in huis is heel belangrijk. In deze drukke wereld vol prikkels en stress hebben we een plek nodig waar we kunnen ontspannen en tot rust kunnen komen. Dit kan voor iedereen anders zijn. De een ervaart rust door een opgeruimd huis, terwijl de ander rust vindt in gezelschap van anderen. Het is dus belangrijk om hierover na te denken en te kijken wat voor jou werkt. Daarnaast is verbinding ook een belangrijk aspect om je thuis te voelen in huis. Het samen zijn met anderen kan voor een gevoel van verbinding en warmte zorgen.

Praktisch gezien? Zorg bijvoorbeeld voor een connectie tussen de keuken en de eetkamer. Én zorg voor voldoende opbergruimte, bijvoorbeeld met een maatwerkkast!

Tip 4: Schakel hulp in!

Wil je van je huis een echt thuis maken? Overweeg dan om een interieurontwerper in te schakelen! Ik kan je helpen bij het creëren van een persoonlijke sfeer en rust in je woning, waar jij je helemaal thuis voelt. Met mijn expertise en creativiteit kan ik jouw wensen vertalen naar een prachtig en praktisch interieur.

Waar wacht je nog op? Neem vandaag nog contact op met mijn en dan maken we samen van jouw huis een droomhuis!


Vorige
Vorige

3 interieurfouten die jij wil voorkomen!

Volgende
Volgende

DIY - Lente vibes in huis: Bloemen aan de muur!