DIY - Lente vibes in huis: kaarsen schilderen

De lente is eindelijk hier en dat betekent frisse bloemen, vogelgekwetter en héél veel kleur! Wil je graag je huis wat meer lente-vibes geven? Dan heb ik een superleuke DIY tip voor jou: maak je eigen lente decoratie door kaarsen te schilderen! In deze blog leg ik je uit waarom je dit zo leuk is én hoe je dit doet!


Creativiteit is key

Zin om lekker creatief bezig te zijn? Met kaarsen schilderen kan je al je lentekriebels uiten en je hoofd leegmaken. Het is ontspannend en gewoon superleuk om wat te kliederen en je eigen unieke creaties te maken. En als het niet perfect hoeft te zijn, dan kun je lekker genieten!

Originele lente decoratie

Met kaarsen schilderen kan je écht een uniek en persoonlijk decoratiestuk maken. Je kan kiezen uit verschillende kleuren, patronen en designs, en zo een kaars maken die perfect bij jou (en jouw decoratie) past. Superleuk om je huis mee op te fleuren of om cadeau te geven aan je vrienden en familie.

Budget-friendly

Je huis versieren hoeft helemaal niet duur te zijn. Koop een paar (goedkope!) kaarsen en ga zelf aan de slag met acrylverf, wattenstaafjes, tandenstokers en penselen. Het is bovendien een leuke activiteit om samen met je kinderen of vriendinnen te doen. Dat wordt zeker gezellig!


Let’’s start the diy!

Wat heb je nodig?

  • Kaarsen (in verschillende kleuren en maten)

  • Acrylverf

  • Wattenstaafjes, sateprikkers, stempeltjes

  • Penselen (het liefst zo klein mogelijk!)

Aan de slag!

Zet een kaars in een standaard en laat je creativiteit lekker gaan. Het is eerst even oefenen, want een kaars is een gekke ondergrond.

De lente heeft zo veel mooie kleuren en natuurlijke elementen, en die kan je natuurlijk allemaal gebruiken bij het schilderen van je kaarsen. Kies voor zachte pastelkleurtjes, schattige bloemetjes of frisse blaadjes en maak zo je eigen lente-decoratie.

Heb jij kaarsen geschilderd? Ik ben heel benieuwd naar het resultaat! Stuur je me een berichtje met een foto van jouw kaarsen?!

Vorige
Vorige

DIY - Lente vibes in huis: Bloemen aan de muur!

Volgende
Volgende

Wooninspiratie - Plafond verven