Wooninspiratie - Plafond verven

3 redenen waarom jij ook een gekleurd plafond wil!

Je ziet het steeds vaker, een plafond met een kleur. Heftig? Mooi? Eng? De meningen zijn enorm verdeeld. Ik geef je graag wat wooninspiratie!

De meeste mensen schrikken van het idee van een gekleurd plafond. In deze blog geef ik je drie redenen om tóch te overwegen om jouw plafond mee te schilderen. Daarnaast geef ik je verschillende voorbeelden van ruimtes met een geschilderd plafond.

Laat ik beginnen met zeggen dat ‘je plafond verven’ niet direct betekent dat je plafond roze of groen moet worden! 😊 Stelt dit je al gerust? Zo kun je er ook voor kiezen om in plaats van de standaard RAL 9010/ RAL 9016 te kiezen voor een warme, licht beige kleur. Of een lichte tint, een van de basiskleuren in jouw huis.

wooninspiratie plafond verven, blog

Reden 1: Sfeer.

Nu vraag je je misschien af, oog mijn ruimte niet véél kleiner door het plafond te verven? We hebben het allemaal geleerd: een donkere wand komt op je af en maakt de ruimte kleiner. Yes, klopt. Als je het geluk hebt om in een huis te wonen waar de plafonds pas op 3.20 meter starten, dan wíl je misschien ook wel het plafond optisch verlagen. Dit kun je doen door alleen het plasfond in een donkerdere kleur te verven. Maar mocht je, net als ik, een woning hebben met een plafond of standaard hoogte, dan betekent dit niet dat het niet mogelijk is. Door je plafond niet spierwit te houden, creëer je meer sfeer. Door een warmere kleur te gebruiken, komt er meer warmte in de ruimte. Door een zelfde kleur te kiezen als de wanden creëer je gezellige ruimte. Zie hier het grote verschil in mijn eigen slaapkamer!


Reden 2: Rust.

Ja, echt. Ik maak geen grapje. Door jouw plafond in dezelfde kleur te verven als jouw muren, komt er een mooie overgang tussen muur en plafond. De harde lijn, de overgang van muur naar plafond, verdwijnt. Deze overgang zorgt voor rust. Mocht je jouw plafond in een andere kleur dan jouw muren willen verven, kies dan voor een kleur die niet een heel groot contrast geeft met jouw muur. Als je een spierwit plafond hebt naast een donkere wand, dan kun je je voorstellen dat de lijn erg hard oogt. Een tint donkerder of meer passend bij de muurkleur maakt het geheel minder hard.


Reden 3: Luxe.

Het woord luxe betekent voor iedereen iets anders als het op woninginrichting aankomt. Maar een echt luxe gevoel kun je zeker creëren met een geverfd plafond. Het oogt af, het heeft een wauw factor én zorgt voor eenheid en rust in een ruimte. Wat wil je nog meer?
Heerlijk cocoonen in een slaapkamer die voelt als een boetiek hotel, een badkamer die voelt als een spa, of een eetkamer die een ‘eigen’ plek krijgt in de ruimte… Als je dát kunt creëren in jouw woning, dan durf ik dat luxe te noemen!

Zie hier een voorbeeld van een gekleurd plafond in de eetkamer van Project Dordrecht!


Let’’s go!

Heb jij voldoende wooninspiratie en motivatie om deze klus te klaren? Ik zou het super tof vinden als jij het resultaat met mij wil delen. Doe dit door mij een berichtje, DM op Insta of een mailtje te sturen. Mensen inspireren om iets fantastisch van hun huis te maken is een enorme energy booster, dus ik hoop jouw resultaat te kunnen bewonderen.
Heb je echter nog wat hulp nodig met het bepalen van de juiste kleuren, of wat extra motivatie. Neem dan vooral contact op, dan kijken we samen hoe Merel in Huis jou het beste kan helpen!


Vorige
Vorige

DIY - Lente vibes in huis: kaarsen schilderen

Volgende
Volgende

Tips - Kleuren kiezen voor de woonkamer: de juiste basiskleuren