DIY- Oude kast verven

Ik zocht een prachtige kast voor in mijn woonkamer, maar ik kon niets vinden wat ik ècht mooi vond. Dus, daar begon mijn zoveelste DIY project... In deze blog laat je weten hoe ik dit heb gedaan! ⁠

Stap 1:

Zoek een prachtige kast, eentje die wat extra liefde nodig heeft. ⁠
Let op de vorm en de stijl van de kast. Als jij een stoere kast voor ogen hebt, neem dan geen brocante kast met veel ronde details.

Let ook op de hoeveelheid opbergruimte. Als jij al het speelgoed van jouw kids kwijt wil, dan zoek je een ander soort kast dan waar je decoratie in wil plaatsen.

Hello, new friend!

Zoals je kunt zien is deze kast perfect qua maat voor de ruimte waar hij moet staan. De look is top, de hoeveelheid opbergruimte ook. Nu tijd voor wat liefde.

Stap 2:

Zoek de juiste kleur uit! Denk vooraf na wat je wil bereiken met de kast. Moet deze wegvallen in het interieur? Kies dan voor een neutralere kleur of dezelfde kleur als jouw muur. Je kunt ook kiezen voor een tint donkerder of lichter dan jouw muurkleur.

Wil je juist dat je kast een statment wordt? Kies dan voor een kleur. Zo koos ik voor een groen/blauwe kast, om de kast er echt uit te laten springen. Deze kleur komt ook terug in mijn interieur, maar meer als een accent.

Hoe dan ook: vraag testers aan en plaats deze op de kast. Bekijk de kleuren op verschillende momenten van de dag om te zien welke tint het mooiste past bij jouw interieur.

Ik koos voor Soft Fern van Vestingh Paint. ⁠


Stap 3:

Een hele belangrijke tip: Schoonmaken en dán pas schuren. Dit doe je vooral als er veel wax of vettigheid op de kast zit. Als je dit niet doet, dan zit binnen no-time jouw schuurpapier vol met vet en blijf je uren bezig.

Ik maakte deze kast goed schoon met Dasty, je weet wel, dat chemisch gele spul van de Wibra. Hiermee kreeg ik de wax er goed af. Daarna gebruikte ik St. Marc om de boel nog eens extra te ontvetten. Daarna heb ik met een korrel 120 de kast geschuurd. ⁠

Kleuren testen is ZO belangrijk.

Ik vergeleek Whispering Woods (boven) en Soft Fern (onder) van Vesting Paint met elkaar.

Stap 4:
Prime de kast met Houtlak Primer. ⁠Dit is een heel belangrijke stap. Als de primer er niet goed opzit, dan kan jouw verf straks ook niet goed hechten. Neem hier dus goed de tijd voor en zorg dat dit netjes gebeurt.

Ik heb geverfd met een kwast en een kleine roller.


Stap 5:

Als de primer goed droog is, controleer dan de kast voor je verder gaat. Zit er echt overal primer? Zo ja, dan kun je de kast aflakken met houtlak, ik koos voor de matte variant. ⁠Ik heb maar 1 laag aangebracht. Wellicht is het handig om een tweede laag aan te brengen.

Nu ben jij klaar met het opknappen van jouw kast! Er staat je nog 1 (heel leuk) klusje te wachten:

Stylen maar! 😍⁠

Durf jij het aan, zo'n DIY project?

Vorige
Vorige

Tips - Badkamer make-over

Volgende
Volgende

Werkwijze Advies aan Huis