Tips - Badkamer make-over

Snel & goedkoop

Heb jij een badkamer die niet fantastisch is? Het is niet zó erg dat er per direct een nieuwe badkamer in moet komen, maar echt blij wordt je er ook niet van. OF er is nu geen budget voor jouw droombadkamer. Tja, hier hebben veel mensen last van, inclusief ikzelf...

In deze blog geef ik je tips voor een snelle badkamer make over. Een paar kleine veranderingen kunnen de ruimte al een stuk fijner laten aanvoelen. Ik heb deze tips zelf ook toegepast in mijn badkamer! Ik zal je de before & after ook laten zien!

Tip 1 - Moodboard

Zoals altijd begin ik bij het begin… Maak een moodboard. Dit hoeft helemaal niet te ingewikkeld. Kies bijvoorbeeld 4 plaatjes waar jij een fijn gevoel van krijgt. Dit kunnen badkamers zijn, maar dit mogen ook andere plaatjes zijn. Het gaat hier vooral om sfeer. Als je de vier plaatjes hebt verzameld, dan ga je kijken naar welke kleuren je ziet. Maak hier een apart overzichtje van. Dit zijn de kleuren die jij gaat gebruiken voor jouw badkamer!

Pro tip: Ga voor een stijl die past bij jouw inrichting, zo matcht de badkamer met de rest van jouw huis. Dit zorgt voor eenheid en rust!

Bron plaatjes: Pinterest

Tip 2 - Budget bepalen

De volgende stap is het bepalen van jouw budget. Voor alle volgende stappen is het belangrijk om jouw budget te weten. Wil je bijvoorbeeld niet meer dan 100 euro uitgeven, dan moet je andere keuzes maken dan dat je 500 euro kan uitgeven. Bedenk dus van te voren hoeveel geld je uit kan geven en maak keuzes die de meeste impact hebben op de sfeer van jouw ruimte.

Budget tip: Ik heb veel items hergebruikt of van Marktplaats. Zo hing de spiegel in mijn oude badkamer. Hij was grijs gelakt. Deze heb ik nu met een tester potje van Vestingh Paint in de kleur Terra Pink no. 102 geverfd. Wellicht heb jij ook nog ergens een testertje van een kleur in jouw huis (dan zal deze kleur vast ook fantastisch in jouw badkamer staan).

Tip 3 - Opbergen

Heb jij voldoende opbergruimte in jouw badkamer, of irriteer jij je ergens aan? De indeling van kasten, de praktische indeling van de ruimte moet fijn voelen. Als dit nu niet zo is, dan wil je daar eerst over nadenken. Mis je opbergruimte? Denk dan aan een extra kastje, hang plankjes op of maak gebruik van bakjes om jouw spullen te sorteren.

Tip: Misschien heb jij ergens een kastje staan die je kunt verven of kunt beplakken. Zo hoef je geen nieuwe kast te kopen. Hergebruiken van meubels werkt ook in de badkamer! Let wel op met het vocht in de badkamer, niet alle meubels kunnen goed in natte ruimtes staan.

Tip 4 - Decoreren

Nu komt de tip waar je de meeste impact kunt creëren, decoratie! Denk nu aan jouw kleurenschema. Je kunt allerlei dingen kopen met deze kleuren in jouw achterhoofd. Mix & Match! Weet je niet wat je kunt kopen om te decoreren in jouw badkamer? Check deze lijst dan eens, gegarandeerd dat jij wat leuke ideeën krijgt.

  • Handdoeken

  • Badmat

  • Douchegordijn

  • Bakjes

  • Planten

  • Poster

  • Kastje/trolley/plank

  • Spiegel

Tip 5 - Next level?

Heb jij nog budget over of wil je net een stapje verder gaan? Dan zijn hier nog wat extra opties die je kunt proberen:

  • Wat dacht je van (tegel)verf?! Zo kun je nog meer sfeer toevoegen. Verf bijvoorbeeld een tegelwandje, of je plafond!

  • Verlichting is erg belangrijk in een badkamer, maar vaak ook een flinke uitgave. Heb je nog budget over? Dan kan verlichting een goede investering zijn!

  • Of wat dacht je van een waterbesparende douchekop?! Ook dit is een prachtige investering.

Before & After

Vorige
Vorige

Werkwijze Cadeaubon

Volgende
Volgende

DIY- Oude kast verven