3 interieurfouten die jij wil voorkomen!

Lees de fouten die ik 10 jaar geleden maakte, zodat jij het niet doet.

Yes, de sleutels van je nieuwe huis zijn binnen. Het klussen, verbouwen, inrichten kan gaan beginnen. Maar waar begin je? Hoe pak je dit aan? Ik kan je wel 100 tips geven. Maar misschien kun je meer leren van mijn fouten! Ik ben ondertussen zo'n 10 jaar verder én wijzer. Ik heb een studie binnenhuisarchitectuur afgerond en vele opdrachtgevers blij gemaakt met een prachtig, warm en passend interieur. Ik durf wel te stellen dat ik heb geleerd van mijn fouten, haha! Daarom ga ik jou vertellen welke 3 fouten ik 10 jaar geleden maakte in mijn woning. Hopelijk maak jij ze dan niet... :)


Fout 1: Te grote meubels!

Te grote meubels in het interieur is een grote fout. De bank neemt hier alle ruimte in.

Ging ik dan, met al mijn spaargeld een NIEUWE bank kopen. Niet een tweedehands bank, niet een bank van de kringloop of van Marktplaats. Nee, na jaren sparen ging ik een echte nieuwe bank kopen. Ik nam de maten van de woonkamer mee en ik zocht de mooiste lounge bank uit die ik kon vinden. Prachtig. Ik sprak met de verkoper over de maat, hij tekende 'even snel' uit hoe dat ongeveer zou worden. Groot wel, zeg... Maar, zoals de verkoper zei, “Het kan ook nog 30 cm breder, dan maak je pas écht gebruik van je ruimte”.

Ik ging akkoord, want... wat wist ik nou van ruimtelijke indeling? Deze man wist alles van banken, toch? Nee, deze man wist alles van vérkopen…

De bank werd bezorgd. Guess what? De bank paste niet eens door de voordeur heen. Was dat niet al een teken?! Het raam moest eruit, zo kon de bank er in. En daar stond 'ie dan... De knoeperd. Ik had geen woonkamer meer, ik had een bank... En daar hield het dan ook mee op. Ik denk er nu over na en ik moet zo lachen. De hele woonkamer was uit balans, er was geen ruimte om te leven.

Maar zitten kon ik, dát was zeker...

Tip: Teken een plattegrond van je woonkamer op schaal. Zet daar alle meubels in. Vergeet niet dat er een evenwichtige balans moet zijn. Denk ook aan loopruimtes en een fijne flow.

Fout 2: Niet je gevoel volgen.

Zoals in punt 1 ook al duidelijk werd, ik liet de meneer van de bankenwinkel mij overtuigen. Hoewel ik al twijfels had, ik luisterde naar hem en niet naar mijn gevoel. Zo waren er meer mensen die mij vertelden wat ik moest doen in mijn huis. Welke kleur ik moest gebruiken, hoe hoog mijn tv moest komen te hangen, welke schilderijen ik moest gebruiken en vooral wat ik níét moest neerzetten. Eindstand: mijn huis voelde niet als mijn eigen woning. Ik kon mijn eigen stijl niet vinden, ik kon mijn persoonlijkheid niet kwijt. Ik deed wat anderen mij vertelden, gebaseerd op wat ZIJ mooi vonden. Maar, het was toch mijn huis?

Tip: Maak een moodboard, volg je gevoel. Laat je leiden door wat jou gelukkig maakt. Laat de mening van de trends, je buurvrouw of jouw tante achterwege en doe wat voor jou goed voelt.

Fout 3: Verkeerde kleuren.

Ik koos te donkere en te koele kleuren voor de woonkamer. Ik hield geen rekening met de lichtinval en al helemaal niet met de ligging van de woning. Zonde, want de woonkamer voelde enorm donker, klein en kil aan. Ik wist toen echter nog niet hoe enorm belangrijk de kleurtint was! Zo zonde, want ik kreeg het probleem maar niet opgelost met lampjes en accessoires. Little did I know, dat het probleem in de basis van mijn interieur zat!

Tip: Kies de kleuren goed uit in de ruimte. Gebruik testers, lees je in over wat de lichtinval doet met een ruimte en het effect van de kleuren.

Hulp nodig?

Pak jij het slim aan? Schakel dan hulp in! Niet van een verkoper, maar van een interieurontwerper.

Laat mij jou helpen fouten te voorkomen en een prachtig en persoonlijk interieur te realiseren!

Hoe ik jou kan helpen:

samen gaan wij opzoek naar wat er belangrijk is voor jou in jouw woning! :)


Vorige
Vorige

Slaapkamer make-over

Volgende
Volgende

Tips - Maak van je huis een warm en gezellig thuis.