Verf - maar dan anders

Ken je dat? Je wilt iets nieuws met die ene grote muur in je woonkamer, of het muurtje achter je bed. Iets unieks, iets speciaals, een échte eye-catcher die de ruimte direct meer sfeer geeft! Ja, precies, dát wil je… Maar hoe doe je dat?

Er zijn tegenwoordig onwijs veel manieren om een muur een statement te laten zijn. Je kunt kiezen voor een mooi behang, aan de slag met plaktegels, een print verven, sierlijsten maken of naar de bouwmarkt om daar je eigenheid te vinden in een mengkleur. Maar… er is meer! En in deze blog wil ik je introduceren aan 2 verschillende soorten verf: Betonlook en Kalkverf. I LOVE IT! 

Niet alleen kunnen deze muren een statement zijn, ze kunnen ook mooi dienen als een zacht accent of juist als de gehele basis voor jouw huis. Hieronder laat ik de verschillen zien!
Wil jij korting op dit soort verf ontvangen? Lees dan tot het einde door!

Marrakech Walls van Pure & Original - Elephant Skin

Chalk Paint van LAB Paint - Mushroom No. 287

Kalkverf van Van Beton - Amboir

Maar eerst…
Waarom zou je überhaupt voor een andere soort verf zou kiezen dan de ‘gewone’ latex?

  • Uiteraard is dit mega persoonlijk, maar dit is mijn perspectief: ik houd van diepte in een interieur. Lekker spelen met spanning en texturen. De levendigheid leg je met deze soorten muurverf in de basis van je gehele interieur.

  • Daarnaast ligt er een enorme charme in unieke interieurs en dingen zelf creëren. Door zelf met deze soorten verf te ‘spelen’ is jouw interieur hoe dan ook uniek met een DIY touch. 

  • Als je in verschillende ruimtes dit soort verf laat terugkomen, dan creëer je eenheid in je huis. Het hoeft niet eens dezelfde kleur te zijn.

  • Last but not least ben ik écht fan van natuurlijke en/of duurzame producten. De soorten verf die ik vandaag met je deel zijn 100% ecologisch én duurzaam!

Betonlook 

Er zijn veel merken die ‘betonlook’ verf aanbieden. Bij ieder merk heeft het net weer een andere naam. Zo noemt Pure & Original het Marrakech Walls, LAB Paint noemt het Cementum Walls en Van Beton noemt het Betonlook verf.

Deze drie merken hebben allemaal dezelfde opbouw in het aanbrengen van de verf: eerst een primer, dan de betonlook verf in meerdere lagen en daarna heb je de optie om de muur te beschermen met een sealer.
Deze sealer is niet verplicht, maar beschermt de muur in bijvoorbeeld de keuken of op plekken waar veel tegenaan gestoten wordt (dat is dus vooral fijn als de fiets die je dagelijks door de hal sleept nog wel eens een tikje tegen de muur geeft, bijvoorbeeld).
De verf is wat dikker en wordt aangebracht met een spatel, je veegt de dikkere verf als het ware op de muur, dit geeft een enorm gaaf effect. 

Betonlook verf geeft een ruw en onafgewerkt effect op de muur. Je hebt hier dus niet alleen het idee dat er diepte in de muur zit, het zit er ook echt! 

Kalkverf

De kalkverf is ook een heerlijk product. Ook dit heet weer anders bij de drie verschillende merken. P&O noemt het Fresco Kalkverf, LAB Paint noemt het Chalk Paint en Van Beton noemt dit Kalkverf.

Het effect van de kalkverf is iets subtieler dan de betonlook. Minder ruw, maar even spannend!

Ook hier is het een proces van verschillende lagen. Eerst verf je de muur in een dekkende primer, dan pas ga je aan de slag met de kalkverf. Kalkverf breng je aan met een blokkwast.

Je kunt hele verschillende effecten krijgen met de kalkverf door de richting hoe je schildert. Schilder je bijvoorbeeld in rechte banen, dan krijg je een vrij landelijk effect. Schilder je kriskras door elkaar met een afgeronde beweging, dan wordt het industriëler en natuurlijker, de laatste optie is mijn favoriet.

Mijn ervaringen

Ik heb zelf met beide structuren ervaring. En heel eerlijk: ík wil nooit meer anders. Ik heb nu in iedere ruimte muren met dit soort verf, als de basis van mijn interieurontwerp.

Hoe lichter je de kleur kiest, hoe subtieler het wordt. Hoe donkerder, hoe groter het contrast tussen de pigmenten in de verf wordt. Je kunt hier dus echt alle kanten mee op. 

Opties van @van_beton

korting op jouw verf?

〰️

korting op jouw verf? 〰️

Wat kan ik voor jou betekenen?

Ik kan de perfecte verf voor je bestellen met korting en zorgen dat het bij jou thuis wordt geleverd. Zo kun je snel en gemakkelijk aan de slag!
— Neem contact op voor de mogelijkheden.

Ben jij even enthousiast geworden over deze prachtige producten en merken als ik? Wil je graag aan de slag, maar wil je toch graag samen kijken welke verf, welk merk of welke kleur het beste bij jou en jouw ruimte past? Of wil je gebruik maken van de korting? Daar kan ik je bij helpen.

Vorige
Vorige

Werkwijze Interieurontwerp

Volgende
Volgende

Welke Diensten Bied Ik Aan?