Werkwijze Interieurontwerp

De keuze om een interieurontwerper in te huren om je te ondersteunen in je verbouwing een behoorlijke stap is. Daarom vind ik het belangrijk om je bij voorbaat te laten weten wat je precies kunt gaan verwachten als wij samen aan de slag gaan.

De basis van mijn werk is zorgen dat jij zo zorgeloos mogelijk het traject van je verbouwing in kan. Of het hand in hand gaat met een verhuizing of je je huidige thuis een make-over geeft, grote veranderingen kunnen behoorlijk wat onrust teweeg brengen. Om die frictie zo veel mogelijk te beperken leg ik je van tevoren uit hoe alles precies in z’n werk gaat.

Interieuradvies

Kennismaking
We beginnen met een telefonisch, vrijblijvend kennismakingsgesprek. We leren elkaar kennen en bekijken heel eerlijk of er een klik is, want dat is van enorm belang in dit persoonlijke traject. Ik stuur je een offerte toe, ben je akkoord? Dan gaan we aan de slag. Ik kom bij jou lang voor het interieuradvies.

Intake

We beginnen altijd met een intakegesprek. We bespreken tijdens dit eerste gesprek wat je graag zou willen zien in je huis, tegen welke woonproblemen je aan loopt en vervolgen deze gesprekken met een snelle moodboard game.

Aan de hand van wat er uit dit gesprek naar voren komt laat ik je zien welke opties ik je kan bieden. Alles gaat altijd in overleg.

Ontwerp

Er is één stukje huiswerk (maar eigenlijk ook vooral voorpret): Maak een moodboard van materialen, vormen, foto’s en/of interieurs waar jouw hart sneller van gaat kloppen.

Op het moment dat ik dit van je heb ontvangen maak ik een analyse van alle informatie die in het gesprek en in het moodboard naar voren komt.

Vanuit de analyse ga ik aan de slag met het uitwerken van de plattegrond opties. Daarnaast maak ik een moodboard om je de sfeer van de inrichting te laten zien. Hierop volgt een terugkoppeling waarin we bespreken wat je van het plan vindt. Als we een definitieve indeling hebben, kan ik de rest van het plan gaan uitwerken.
Tussendoor is er mogelijkheid om alle vragen te stellen en voor mij om terugkoppeling te vragen.

Presentatie

Bij de presentatie zal ik alle keuzes laten zien, inclusief alle materialen en voorbeelden. Je kan vragen stellen & krijgt eventueel nog handige tips voor de uitvoering. Daarna kun je aan de slag!

Mocht je naderhand nog veranderingen willen zien dan kan dit tegen meerprijs.

Als het plan tot realiteit is gemaakt kom ik graag nog een keer kijken naar het eindresultaat. Dit is niet verplicht, maar wel heel leuk!



Vorige
Vorige

Het geheim voor jouw perfecte interieur!

Volgende
Volgende

Verf - maar dan anders