Verkoopstyling Tips: Verkoop Je Huis Sneller voor Meer

Wie is er niet schuldig aan, uren scrollen en klikken op Funda en soortgelijke sites? Heerlijk met een theetje of een glas wijn op de bank woning-shoppen. Maar waarom is dat ene huis zo mooi en een ander huis in dezelfde straat helemaal niet aantrekkelijk? 

Waarom roept de ene per direct verhuis-drang op en klik je de volgende meteen weer weg? Sommige huizen zorgen meteen voor een fijn gevoel, een “Wow, hier zie ik mezelf wel koffie drinken en croissantjes bakken op zondagochtend”, terwijl je bij het zien van het andere huis direct (verbouw)stress krijgt.
Hoe komt dat toch? En hoe gebruik je deze informatie als jij jouw huis verkoop-klaar wil maken?

Bring In The Light

Er zijn een aantal punten die voor alle (toekomstige) kopers interessant zijn. Één daarvan is daglicht. Een huis waar veel licht naar binnen schijnt wekt psychologisch een prettig gevoel op. Ook lijkt iedere ruimte met daglicht groter.

Wat te doen?

  • Open de gordijnen, lamellen of andere raamdecoratie.

  • Zeem de ramen goed, zo betrek je buiten met binnen.

  • Zorg dat er niets voor het raam staat wat het uitzicht blokkeert. Trust me, it works!

Of je nu op 14 hoog of op de begane grond zit: daglicht is koning!

Dia8.JPG

Creëer Ruimte

Jouw huis wordt sneller verkocht als mensen zich in jouw huis zien leven. Dit houdt in dat zij een inbeelding gaan maken van hun spullen in de ruimten.

Wat te doen?

  • Zorg dat alle oppervlakken leeg zijn. Haal alle persoonlijke items weg. De schelpencollectie van oma is prachtig, maar niet iedereen is dol op schelpen (gek wel hè?).

  • Zorg dat er ruimte is waarin mensen hun eigen spullen ‘neer kunnen zetten’.

  • Heb je een mooie collage van vakantiefoto’s aan de muur hangen? Laat die dan wel op z’n plek. Zo laat je zien wat kopers kunnen doen met een anders kale muur.

  • Haal de spullen van je huisdier weg. Mijn hond heeft een joekel van een mand (ha-ha, flauwe grap—ze heet Joekel).. als ik deze laat liggen eet het een enorme portie van de ruimte op. Plus, niet iedereen is dol op huisdieren, dus je kan zomaar een Sjaak Afhaak creëren door de etensbakjes en krabpaal op z’n plek te houden. Zonde! Alles lekker de kast in.

Dia7.JPG

De rust geldt ook voor de overige ruimtes in huis. Jouw drukke hal, vol met jassen/schoenen/tassen, wil niemand zien. Wek de illusie dat er écht genoeg ruimte is voor alle tassen en de voetbalspullen. Houd het huiselijk gezellig maar ruimtelijk.

Dia4.JPG

Slaap Lekker!

De slaapkamer van jezelf (en die van eventuele kinderen of huisgenoten) is super persoonlijk. Waar jij blij bent met jouw paarse muur en luipaarden dekbedovertrek, vindt Sandra (de vrouw die jouw huis gaat kopen) dit te druk. Zij wil kunnen ontspannen en terugtrekken in haar slaapkamer. Je snapt dat Sandra, de lieve schat, even moet slikken als ze dan ook de felgroene vazen en bloemetjesjurken in de open kledingkast ziet staan. Daarom probeer je in de slaapkamer(s) voor rust te zorgen.

Wat te doen?

  • Begin met een effen dekbed.

  • Gebruik zo min mogelijk accesoires.

  • Zorg dat open kasten zo goed als leeg zijn.

  • Ruim kleding op. Ook je badjas en pantoffels mogen uit het oog, hoe gezellig ze ook bij je kapstok staan. Mensen moeten een beeld krijgen van de ruimte en oppervlakte waar zij in gaan leven. Ze willen misschien weten of ze zelf gordijnen moeten aanschaffen of die van jou kunnen overnemen, maar jouw roze plushie badjas waarin jij ‘s avonds de hond uitlaat hoeven ze niet te zien.

  • Ruim eventueel speelgoed op.

Dia3.JPG

Lekker Multifunctioneel

Heb jij ruimtes voor bepaalde functies? Denk aan een kantoor aan huis, een fitness/yoga hoek? Een zolder waar eigenlijk alles mogelijk is? Laat dit dan zien! Vaak zijn mensen opzoek naar een multifunctionele ruimte. Een mogelijke slaapkamer voor schoonmoeders als ze op de kids komt passen, maar ook een plek waar gewerkt of gesport kan worden. Heb jij een lege ruimte in huis, laat dan zien hoe het gebruikt kan worden…

Wat te doen?

  • Laat de ruimte niet helemaal leeg, maar don’t overdo it. (Ja, makkelijker gezegd dan gedaan—I know!)

  • Maak een bed op of plaats een bureau op zolder; laat mensen zo zien dat er mogelijkheid is met de ruimte zonder dat je alles voor ze invult.

De ruimte die je ziet op de foto’s was eigenlijk een kantoor, maar het was al leeg gehaald. Het is een perfecte slaapkamer, werkkamer, hobbykamer. Nu weten mensen dat én de inbouwkasten komen goed uit. It works!

Dia1.JPG
Dia2.JPG

Met deze richtlijnen ben je goed voorbereid op het grote foto-moment en de bezichtigingen van je huis. Houd het menselijk maar niet te persoonlijk. Rustig en open met een kleine touch gezelligheid om te zorgen dat het toch blijft voelen als een thuis.

Lukt het nu toch niet helemaal, of wil je advies van mij? Dat kan! Ik bied je graag een verkoopstyling advies aan!
Lees hier meer over op mijn diensten pagina, of neem direct even contact op!

Vorige
Vorige

Welke Diensten Bied Ik Aan?

Volgende
Volgende

Interieur Moodboards: een How-To